Tykkimäen huvipuistossa voi viettää kesän parhaan päivän myös kesäkaudella 2020!

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, olemme kasanneet alle infopaketin sujuvaan huvipuistopäivään.

 

Voiko huvipuistossa asioida korona-aikana?

Kyllä voi. Huvipuistossa noudatetaan voimassaolevia viranomaismääräyksiä sekä tehdään erillisiä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Huvipuistossa käytäntöön tulevat turvallisuustoimenpiteet on laadittu yhdessä muiden Suomen huvipuistojen ja kansainvälisen kattojärjestön IAAPA:n kanssa. Huvipuiston wc-tiloista löytyy useita käsienpesupisteitä sekä huvipuistoalueella on tarjolla käsidesiä. Jonotustilanteissa on käytössä turvavälit. Työntekijämme käyttävät kasvovisiireitä sellaisissa työtehtävissä, joissa ollaan läheisessä asiakaskontaktissa. Huvipuistossa on myös käytössä rajoitetut maksimikävijämäärät, jotta huvipuistopäivää voi viettää riittävällä väljyydellä toisiin asiakkaisiin nähden.

Miten laitteissa noudatetaan turvavälejä?

Laitekuskit ohjaavat asiakkaat laitteisiin perhekunnittain. Osassa laitteista jätetään penkkirivejä välistä, jotta turvavälit saadaan pidettyä riittävinä. Teemme myös tehostettuja puhdistustoimenpiteitä laitteiden kosketuspintoihin.

Mitä asiakkaiden tulisi huomioida Tykkimäellä käydessään?

Noudata aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen huvipuistossa asiointia ja myös sen jälkeen. Huvipuistossa on saatavilla myös käsidesiä. Suojaa suusi ja nenäsi nenäliinalla tai hihalla aina kun yskit tai aivastat. Huvipuistoon ei kannata tulla vähänkään kipeänä. Pidä myös vähintään 1,5 metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin koko huvipuistoreissun ajan, myös jonottaessasi.

Miten estätte ruuhkien syntymisen huvipuistossa?

Huvipuistoon pääsee rajoitettu määrä henkilöitä kerralla sisälle. Huvipuistoalueemme on myös laaja, joka mahdollistaa väljän liikkumisen alueella. Henkilökuntamme tarkkailee tilannetta ja ohjeistaa asiakkaita tarvittaessa. Huvipuistossa on myös käytössä erilaisia opastekylttejä, jotka muistuttavat turvavälin noudattamisessa.

Ovatko huvipuiston ravintolat ja kioskit avoinna normaalisti?

Huvipuiston ravintolat ja kioskit palvelevat normaalisti. Asiakaspaikkoja on siirretty ulos ja etäisyyttä pöytien välissä on lisätty. Kioskien ja ravintoloiden siivoamiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Vaikuttaako poikkeustilanne puiston laite- tai pelitarjontaan?

Seuraavat laitteet ovat pois käytöstä koronatilanteen vuoksi.

  • Kouvolan Lakritsi Cinema 5D
  • Atrenaliini
  • Torni

Myös huvipuiston lastenrattaat ovat koronatilanteesta johtuen pois käytöstä.

Olen flunssassa, voinko tulla huvipuistoon?

Huvipuistoon ei kannata tulla pikkunuhassakaan. Jos joku huvipuistoseurueessanne on sairaana, niin kaikkien kannattaa jäädä kotiin.

Paljonko sisäänpääsy huvipuistoon maksaa?

Näet kesän 2020 pääsymaksut täältä. Koronatilanteen vuoksi huvipuistoon ei ole ilmaista sisäänpääsyä kesällä 2020.

Pääsevätkö avustajat ilmaiseksi huvipuistoon?

Avustajat pääsevät edelleen ilmaiseksi huvipuistoon. Alta näet avustajakäytäntömme.

  • Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja pääsee maksutta avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin.
  • Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto myöntää avustajaluvan sitä tarvitsevalle vammaiselle henkilölle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella.
  • Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle.
  • Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.

Avustajan kanssa liikkuvien kannattaa ilmoittaa sähköpostilla (huvipuisto@tykkimaki.fi) huvipuistoon, milloin ovat saapumassa. Muun huvipuistoseurueen pääsyliput voi ostaa verkkokaupasta.

Miten huvipuisto on avoinna?

Näet huvipuiston aukioloajat täältä.

Onko Aquapark avoinna?

Aquapark on avoinna, näet vesipuiston aukioloajat täältä.

Onko Actionpark avoinna?

Actionpark on avoinna, näet aktiviteettipuiston aukioloajat täältä.

Järjestetäänkö torstaisin kesäkonsertteja?

Kesäkonsertit ovat kesän 2020 osalta peruttu koronatilanteen vuoksi.

Miten toimitte, jos työntekijänne sairastuu koronavirukseen?

Olemme ohjeistaneet henkilökuntaamme, että vähänkään kipeänä ei saa nyt tulla töihin. Kiinnitämme tehostetusti huomiota hygieniakäytäntöihin, ja esimerkiksi kaikkia kosketuspintoja puhdistetaan tiiviisti. Olemme ottaneet myös käyttöön niin henkilökuntaamme kuin asiakkaitammekin suojaavia käytäntöjä, kuten esimerkiksi oikeasta jonotusetäisyydestä kertovia opasteita sekä läheistä asiakaskontaktia vaativissa työtehtävissä, työntekijämme käyttävät kasvovisiireitä.

Mikäli työntekijämme kuitenkin sairastuisi, toimimme terveysviranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Tarvittaessa altistuneet henkilöt kartoitetaan ja asetetaan karanteeniin kunnan terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Otamme tarvittaessa oma-aloitteisesti altistuneet työntekijät pois työvuoroista odottamaan kunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräystä. Meillä on olemassa ohjeistukset toimipaikoille sekä tartuntatapauksien selvittämisestä että toimintamallit esimerkiksi toimipaikkojen tehosiivoamiseen tarvittaessa. Henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus on meille kaikissa oloissa tärkeintä, ja pidämme aina huolta, että meillä voi työskennellä ja asioida huoletta.

On hyvä muistaa, että koronavirus leviää pääasiassa lähikontaktissa ja pisaratartuntana. Lähikontaktilla tarkoitetaan yli 15 minuutin kasvokkain olemista alle kahden metrin etäisyydellä tartunnan saaneen kanssa. Tällaisia tilanteita ei huvipuistossa tyypillisesti ole. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan muilla kontakteilla tartuntariski on vähäinen.

Miten viestitte mahdollisista koronavirustapauksista julkisuuteen?

Viestimisestä tartuntatapauksissa vastaa kunnan terveysviranomainen, joka on henkilökohtaisesti yhteydessä tartunnan saaneen ihmisen lähikontakteihin. Yrityksenä emme voi viestiä tartunnoista julkisuuteen, sillä terveystiedot ovat aina yksityisyydensuojan piiriin kuuluvia asioita. Terveysviranomaisen pyytäessä apua meiltä, autamme tietenkin. 

 

 

Jos sinulle jäi kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla tai nettisivujemme kautta. Voit lähettää kysymyksesi sivuilla olevan lomakkeen avulla.

Puhelin: 05 778 700
Sähköposti: huvipuisto@tykkimaki.fi