Skip to content

Medialle

Tykkimäki on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto, joka on perustettu vuonna 1986 Lasten Päivän Säätiön toimesta. Huvipuisto sijaitsee Kouvolassa kauniin Salpausselän harjun päällä, historiallisella Tykkimäen alueella. Huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löytyy vesipuisto Aquapark sekä aktiveettipuisto Actionpark. Vuosittain puistoissa vierailee yli 250 000 iloista huvittelijaa.

Kanuunakuja 2, 45200 Kouvola
Puh. 05 778 700
huvipuisto@tykkimaki.fi

Käyrälammentie 20, 45200 Kouvola
Puh. 05 778 700

Tommolankatu 9, 45130 Kouvola
puh. 044 771 1700

Otathan asiakaspalvelutilanteissa yhteyttä suoraan huvipuistoon sähköpostitse tai verkkosivujemme palautelomakkeella.

Hallinto ja johto

Toimialajohtaja

Mikko Virtanen
010 7625 401 (mpm/pvm)
mikko.virtanen@sok.fi

Huvipuistopäällikkö

Pilvi Serola
010 7625 110 (mpm/pvm)
pilvi.serola@tykkimaki.fi

Markkinointi ja viestintä

Viestintäpäällikkö (Kymen Seudun Osuuskauppa)

Johanna Koistinen
010 7624 019
johanna.koistinen@sok.fi

Markkinointimateriaalit (Kymen Seudun Osuuskauppa)

Tilaukset ja pyynnöt
sähköpostitse:
kso.mainos@sok.fi

Tiedotteet

LEHDISTÖTIEDOTE                                             JULKAISUVAPAA 2.4.2024

Tykkimäen huvipuisto, Aquapark ja Actionpark toivottavat kesän 2024 matkailijat tervetulleiksi – huvipuistossa uutuuslaite Horisontti ja artistikentän kärkinimiä

Tykkimäen kaikki kolme huvittelukohdetta ovat jälleen avoinna kesällä 2024. Tykkimäen huvipuiston portit avautuvat lauantaina 18.5. ja vesipuisto Aquaparkin altaat lauantaina 8.6.2024. Uudistunut sisäaktiviteettipuisto Actionpark palvelee läpi kesän Kouvolan Prismakeskuksessa. Kaakkois-Suomen merkittävintä matkailukohdetta täydentää Tykkimäki Resort – täydellinen tukikohta kesän parhaalle huvipuistoreissulle.

Horisontti on kesän 2024 uutuuslaite Tykkimäen huvipuistossa

Hurja Horisontti nousee Tykkimäen huvipuiston siluettiin kevään aikana ja laite on huvittelijoiden käytössä kesän alussa. Monipuolinen huvilaite täydentää Tykkimäen valikoimaa, ja se tarjoaa kyydit sekä rauhallisemmasta että vauhdikkaammasta menosta nauttiville.

Uutuuslaitteessa on kaksi erilaista ajo-ohjelmaa: rauhallinen maisema-ajo ja hiukset nostattava vapaa pudotus. Horisontti kohoaa 38 metrin korkeuteen huvipuiston ylle, josta aukeavat huikeat maisemat Käyrälammelle ja Tykkimäki Resortille. Laitteen pituusraja on 140 cm. Huoltajan seurassa pituusraja on maisema-ajossa 100 cm ja vapaapudotuksessa 120 cm. Yhdellä kertaa laitteen kyytiin mahtuu 16 henkilöä.

Horisontin on rakentanut italialainen huvipuistolaitteiden valmistaja SBF Visa Group. Rakennustyöt huvipuistoalueella aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja samalla jätettiin hyvästit lukuisia huvittelijapolvia vuodesta 1986 asti pyörittäneelle Taifunille.

Huippunimet nousevat jälleen Huvilavetille – Katri Helena, BESS, Tuure Kilpeläinen ja Olli Halonen

Suomen musiikkikentän tähtiartistit valtaavat jälleen kerran Tykkimäen Huvipuiston Huvilavetin suosituissa kesäkonserteissa. Heinäkuussa järjestettävien konserttien itseoikeutettu kuningatar on 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Katri Helena.

Kesän 2024 keikkaputken käynnistää BESS, suomalaiset viimeistään uuden musiikin kilpailussa 2022 hurmannut laulaja. Iskelmätaivaan tähdet tuikkivat Tykkimäellä koko heinäkuun ajan, kun lavalle nousevat Katri Helenan jälkeen vahvat tunteiden tulkitsijat Tuure Kilpeläinen ja Olli Halonen.

– Odotamme innolla tulevaa huvipuistokesää sekä konsertteja! Huvipuisto on uniikki ympäristö livemusiikille ja toivotammekin niin artistit kuin yleisönkin lämpimästi tervetulleeksi Tykkimäkeen nauttimaan kesäisistä illoista, kertoo huvipuistopäällikkö Pilvi Serola.

Heinäkuun jokaisena torstaina järjestettävät keikat ovat ikärajattomia, ja musiikkielämys sopiikin koko perheelle. Pääsyliput ovat myynnissä Tykkimäen verkkokaupassa 2.4.2024 alkaen. Konserttilippuja voi ostaa myös huvipuiston lippukassoilta huvipuiston aukioloaikoina. Konsertti-iltoina ilmainen sisäänpääsy huvipuistoon päättyy klo 16.

Konserttiohjelma:

4.7. BESS
11.7. Katri Helena
18.7. Tuure Kilpeläinen
25.7. Olli Halonen

Konsertit alkavat klo 19.00 ja ne ovat ikärajattomia.

Materiaalit medialle

Median edustajat voivat ladata Tykkimäen huvipuiston kuvia ja logon alta käyttöönsä. Jos haluat materiaaleja jossain toisessa tiedostomuodossa, niin voit ottaa yhteyttä Tykkimäen markkinointiin. Tykkimäen Huvipuiston mediatiedotteet löydät STT Info -palvelusta. Tykkimäen uutishuoneelle pääset tästä.

Miten Tykkimäelle pääsee?

Tykkimäelle on helppoa saapua niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Huvi- ja vesipuistossa on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa, ja huvipuiston, Aquaparkin ja upouuden Tykkimäki Resortin välillä kuljet helposti kävellen.

Saapumisohjeet

Tilaa Tykkimäen uutiskirje!

Kuulet ensimmäisenä jännittävistä uutuuksista ja parhaista tarjouksista.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae sivustolta