Lehdistötiedotteet

Tykkimäen Huvipuisto palvelee huvipuistokävijöitä myös tänä kesänä – huvipuisto avautuu 10.6. klo 11.

Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto, Tykkimäen Huvipuisto, avaa huvipuistokautensa 10.6.2020 klo 11.00. Ensimmäisenä avautuu huvipuisto ja samalla viikolla avataan myös Tykkimäen vesipuisto, Aquapark.

Tykkimäki haluaa tarjota myös tänä poikkeuksellisena kesänä mahdollisuuden viettää kesän parhaan päivän huvittelun merkeissä. Tykkimäen huvipuistoalue on rakennettu kauniin suomalaisen luonnon keskelle, jonka laaja huvittelualue tarjoaa erinomaiset puitteet voimassaolevien viranomaismääräyksien sekä huvipuiston omien ohjeistuksien asianmukaiselle noudattamiselle.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa, että Tykkimäki palvelee asiakkaita myös tänä poikkeuksellisena kesänä. Asiakkaiden sekä henkilökunnan terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja olemmekin tehneet paljon toimenpiteitä turvallisen huvittelun takaamiseksi sekä kesän parhaan huvipuistopäivän rakentamiseksi, kertoo Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Huvipuistossa käytäntöön tulevat turvallisuustoimenpiteet on laadittu yhdessä muiden Suomen huvipuistojen ja kansainvälisen kattojärjestön IAAPA:n kanssa. Huvipuiston alueelle sekä muihin palveluihin otetaan rajallinen määrä asiakkaita kerrallaan. Huvipuistoalueelta löytyy useita käsienpesupisteitä sekä käsien desinfiointimahdollisuuksia. Laaja huvipuistoalue mahdollistaa turvavälien noudattamisen laitejonoissa ja henkilökunta huolehtii omalta osaltaan turvavälien toteutumisesta myös laitteissa. Samaan perhekuntaan kuuluvien henkilöiden on kuitenkin mahdollista olla laitteissa vierekkäin.

–  Ravintoloissa ja kahviloissa olemme lisänneet asiakaspaikkoja ulos ja suosittelemmekin asiakkaita nauttimaan tarjoiluista mahdollisuuksien mukaan ulkona. Huvipuistossa muistutamme asiakkaita hyvästä hygieniasta erilaisin opastein ja kuulutuksin, lisää Pasanen.

Tykkimäki suosittelee ostamaan rannekkeet etukäteen verkkokaupasta, jotta asiakas voi varmistaa sisäänpääsyn huvipuistoon haluttuna ajankohtana. Tänä kesänä huvipuistossa ei ole käytössä ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikki asiakkaat ostavat rannekkeen. Tällä toimintamallilla varmistetaan turvallinen huvittelu niille, jotka haluavat tulla laitehuvittelemaan. Rannekehintaa on laskettu normaalista hinnoittelusta, ja tänä kesänä ranneke maksaa 27 € /hlö ennakkoon ostettuna tai 29 €/hlö lippukassalta ostettuna. Alle 90 cm huvittelijat pääsevät maksutta.

– Huvipuistoon voidaan ottaa kerrallaan rajattu määrä asiakkaita, joten suosittelemme hankkimaan rannekkeet ennakkoon. Rajoitetulla asiakasmäärällä huvipuistoalue voidaan pitää tarvittavan väljänä sekä turvallisena, ja näin mahdollistaa ikimuistoinen huvipuistopäivä koko perheelle,” toteaa Pasanen.

Tykkimäki Aquapark avautuu 13.6. klo 11.00 ja Tykkimäki Actionpark 15.6. klo 11.00. Molemmissa puistoissa on käytössä rajoitetut asiakasmäärät ja liput suositellaan hankittavan Tykkimäen verkkokaupasta sisäänpääsyn varmistamiseksi.

Tykkimäki on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto, joka on perustettu vuonna 1986 Lasten Päivän Säätiön toimesta. Huvipuisto sijaitsee Kouvolassa kauniin Salpausselän harjun päällä, historiallisella Tykkimäen alueella. Huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löytyy vesipuisto Aquapark sekä aktiveettipuisto Actionpark. Vuosittain puistoissa vierailee yli 250 000 iloista huvittelijaa.


Lisätietoja:
  Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen, p. 0400 482 589

22.11.2019, julkaisuvapaa

Prisma Laune laajentaa valikoimiaan, Tykkimäki Actionparkin toiminta loppuu Lahdessa

Osuuskauppa Hämeenmaa lisää suurimman Prismansa valikoimaa Lahdessa, ja Prisma Launeen tiloissa toiminut sisäaktiviteettipuisto Tykkimäki Actionpark antaa puolestaan tilaa kasvaville pienraudan, työkalujen sekä puutarhatuotteiden valikoimille.

Tykkimäki Actionparkin toiminta Launeen Prisman tiloissa päättyy alkuvuodesta 2020. Muutoksen myötä Prisma Laune pystyy kasvattamaan omia valikoimiaan sekä rakentamisen ja remontoinnin osastolla että piha ja puutarha -tuotteiden osalta.

– Lahden Terran toiminta päättyi aiemmin syksyllä, mutta pystymme nyt vahvistamaan Hämeenmaan suurimman Prisman tarjontaa asiakasomistajillemme, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo.

– Osuuskauppa Hämeenmaan laajennustarpeen myötä vetäytyminen Lahdesta sopi Tykkimäelle tässä kohtaa hyvin. Kouvolan Actionparkin toimintaan tällä ei ole vaikutusta, lisää Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Jatkossa Launeen Prisman piha ja puutarha -osastolta löytyy entistä monipuolisemmin pihanhoitotarvikkeita ja -työkaluja. Grillien ja grillaustarvikkeiden valikoima kasvaa, ja puutarhakalusteet sekä -tarvikkeet palaavat valikoimiin.

– Ulkomyymälätuotteita, kuten taimia, lannoitteita ja katteita, myymme Lahden alueella Holman Prismassa, mainitsee Vormisto.

Prisma Launeen rakentamisen ja remontoinnin osastolla vahvistetaan maali- ja maalaustyövälinetarjontaa, samoin käsi- ja sähkötyökalujen sekä sähkötyökalutarvikkeiden valikoimia. Lisäksi osastolta löytyy jatkossa entistä kattavampi valikoima heloja sekä kiinnitys- ja LVI-tarvikkeita.

Lisätietoja:
Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen, p. 0400 482 589
Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto, 050 358 8336


9.4.2018, julkaisuvapaa

Tykkimäki jatkaa isoja investointeja

Huvipuistoon tulee ensi kesäksi iso uutuuslaite, joka korvaa ikääntyneen Enterprisen.

Endeavour nostaa matkustajat yli 20 metrin korkeuteen. Kerrallaan kyytiin sopii 24 matkustajaa, jotka pyörivät laitteessa parhaimmillaan yli 40 km tuntinopeudella.

– Haluamme pitää Tykkimäen palvelutarjonnan ajan tasalla, ja tarjota hurjempaa menoa kaipaaville uusinta teknologiaa edustavan laitteen. Valikoimastamme löytyy nyt hyvä kokonaisuus, josta kaikki perheenjäsenet voivat valita itselleen oman suosikkilaitteensa, kertoo Tykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

– Uuden laitteen valinta on pitkä prosessi. Se lähtee asiakaskuntamme rakenteesta ja valinnassa otetaan huomioon myös muu laitekantamme. Huvipuistolaitteet on rakennettu erittäin kestäviksi ja niitä huolletaan jatkuvasti, joten käyttöikä on kymmeniä vuosia. Tekniikka menee kuitenkin eteenpäin koko ajan, uudet laitteet ovat käyttövarmempia ja tarjoavat uudenlaisia elämyksiä. Endeavouria ei ole muissa huvipuistoissa Suomessa, lähin on Irlannissa. Tykkimäelle tulevan kaltainen laiteversio löytyy valmistajan omasta huvipuistosta New Yorkissa. Turvaraja laitteeseen on yli 120 cm.

– Olemme viime vuosina investoineet erittäin paljon. Vuonna 2018 investoinnit ovat 2000 000 euroa.  Rakentamassamme kokonaisuudessa on eri tyyppistä tarjontaa, ympäri vuoden. Asiakkaamme voivat viihtyä nyt useampia päiviä palvelujemme parissa ja käyttää edullisempia yhteisrannekkeita, joilla pääsee kaikkiin kohteisiimme. Viipymän piteneminen on varmasti hyvä asia myös Kouvolan kannalta, koska se tuo kaupunkiin lisää majoittuvia perheitä, jotka käyttävät muitakin palveluja.

Kouvolan Prismakeskuksessa ja helmikuussa Launeen Prismassa, Lahdessa avatut Actionpark-sisäaktiviteettipuistot on otettu hyvin vastaan. Actionparkit tarjoavat ympäri vuoden koko perheelle monipuolisia liikunta- ja seikkailuaktiviteettejä. Ennakko-odotuksista poiketen käyttöaste on ollut hyvä myös kesäaikaan. Tykkimäki tunnetaan kouvolalaisena brändinä mutta Lahden lisäksi suunnitelmissa siintää vastaavanlaisten toteutus myös Kotkaan ja Lappeenrantaan, sanoo Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

– Enää emme ole säiden armoilla mutta toki toivomme helteistä kesää. Käyrälammen rannalla oleva Aquapark pääsee silloin näyttämään parhaat puolensa ja loistamaan uudistetun alueen helmenä. Vesiliukumäet, auringonottoalueet, lämmitetyt altaat ja ravintolapalvelut voi yhdistää vierailuun vieressä olevalla Tykkimäki Campingilla tai ottaa erillisen vesipuistopäivän ohjelmaksi. Tutuksi tulleet torstai-iltojen huippuartistien konsertit jatkuvat tulevana kesänä ja nyt uutena asiana niihin voi yhdistää illallisen ennen konserttia Aquaparkin Loiske-ravintolassa.

Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986, ja sen huvipuistossa, Aquaparkissa ja Actionparkissa vierailee vuosittain noin 250 000 kävijää. Huvipuisto avaa ovensa 19.5. ja Aquapark 9.6.

Lisätietoja:

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, toimitusjohtaja Sakari Pasanen, 0400 482 589, sakari.pasanen@tykkimaki.fi

Lataa kuva 1
Lataa kuva 2

Lataa lehdistötiedote Word-dokumenttina


30.1.2018, julkaisuvapaa

Launeen Prismaan sisäaktiviteettipuisto

Tykkimäki Actionpark avaa Lahdessa lauantaina 3.2.2018

Actionpark tarjoaa liikuntaa ja seikkailua koko perheelle. Eri urheilulajien suorituspaikkoja trampoliineja ja leikkipaikkoja on yhteensä 21. Prisma Launeelle on rakennettu tilaa liikkumiselle kaikkiaan 1500 neliömetriä. Investoinnin arvo on noin miljoona euroa. Tykkimäen suunnitelmissa siintää vastaavanlaisten toteutus myös Kotkaan ja Lappeenrantaan.

– Rakentamisessa on otettu huomioon kokemukset Kouvolan Prisma-keskuksessa olevan Actionparkin toiminnasta. Puolentoista vuoden aikana olemme oppineet mitkä asiat kiinnostavat ja teimme sen mukaan pieniä säätöjä tarjontaan. Lahden Actionpark on toiminnoiltaan kuitenkin hyvin samanlainen kuin Kouvolassa, kertoo puistoa pyörittävän Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

– Actionpark on suunniteltu koko perheen yhteiseen liikuntaan. Tekemistä on reilusti myös aikuisille ja toivommekin, että vanhemmat lähtevät lasten kanssa yhteisiin kisailuihin. Se on kaikkien kannalta parasta laatuaikaa, korostaa Pasanen. Hänen mukaansa myös monet urheiluseurat ovat pitäneet harjoituksiaan ja yritykset tyhy-päiviään Actionparkissa. ­– Synttärihuoneiden suosio on jopa hieman yllättänyt meidät. Toiminnalliset synttärit ja lasten suosimat tarjoilut on helppo järjestää hauskanpitoon suunnitellussa ympäristössä.

– Odotamme Actionparkia innoissamme. Aktiviteettipuisto laajentaa ja parantaa Prisma Launeen palvelutarjontaa ja vetovoimaa. Lisäksi asiakasomistaja saa Actionparkista S-ryhmän bonusta, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan Prismojen ja ravintolamaailmojen toimialajohtaja Lari Rusila.

Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986, ja sen huvipuistossa, Aquaparkissa ja Actionparkissa vierailee vuosittain noin 250 000 kävijää.

Lisätietoja:

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, toimitusjohtaja Sakari Pasanen, 0400 482 589, sakari.pasanen@tykkimaki.fi

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimialajohtaja Lari Rusila, 050 363 6602, lari.rusila@sok.fi

www.tykkimaki.fi/actionpark/actionpark-lahti/

Julkaisuvapaa 25.9.2017 klo 12:00

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy avaa sisäaktiviteettipuisto Actionparkin Lahteen, Launeen Prisman tiloihin. Ensimmäinen Actionpark Tykkimäki avattiin vuoden 2016 lokakuussa Kouvolan Prisma-keskukseen.

Actionpark on koko perheen monipuolisia liikunta- ja seikkailuaktiviteettejä tarjoava kokonaisuus. Lahden Actionparkin suuruus tulee olemaan noin 1 500 neliömetriä. Aktiviteettipuisto tulee sijoittumaan Prisma Launeen loppuvuonna vapautuvaan Iskun tilaan.

– Kokemukset Kouvolasta ovat olleet kovin positiivisia, joten teimme päätöksen Actionparkien perustamisesta myös Kouvolan ulkopuolelle. Lahden lisäksi suunnitelmissa siintää vastaavanlaisten toteutus myös Kotkaan ja Lappeenrantaan, sanoo Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Launeen Prisma on oiva paikka aktiviteettipuistolle keskeisen sijaintinsa vuoksi. Perusinfra parkkipaikkoineen on kunnossa. Prisma on myös perheiden suosima ostospaikka, joten Actionpark-vierailut onnistuvat kätevästi kauppareissun yhteydessä.

– Odotamme Actionparkia innoissamme. Aktiviteettipuisto laajentaa ja parantaa Launeen Prisma-keskuksen palvelutarjontaa ja vetovoimaa. Lisäksi asiakasomistaja saa Actionparkista S-ryhmän bonusta, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan Prismojen ja ravintolamaailmojen toimialajohtaja Lari Rusila.

Investoinnin arvo on noin miljoona euroa. Rakentamisesta vastaa Lappset Group Oy, ja tavoitteena on avata puisto yleisölle helmikuun 2018 alussa.

Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986, ja sen huvipuistossa, Aquaparkissa ja Actionparkissa vierailee vuosittain noin 250 000 kävijää.

Lisätietoja:
Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, toimitusjohtaja Sakari Pasanen, 0400 482 589, sakari.pasanen@tykkimaki.fi

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimialajohtaja Lari Rusila, 050 363 6602, lari.rusila@sok.fi

Lataa lehdistötiedote Word-dokumenttina tästä


Julkaisuvapaa 18.10.2016 klo 15:30

TYKKIMÄKI ACTIONPARK
Tommolankatu 9
45130 Kouvola
Puh. 044 7711 700

Lataa lehdistötiedote Word-dokumenttina tästä

Tykkimäki Actionpark avataan Kouvolan Prisma-keskukseen 22.10. klo 12!

Kouvolan Prisman tiloihin avautuu Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n sisäaktiviteettipuisto Tykkimäki Actionpark. Se on koko perheen liikunta- ja seikkailuaktiviteetteja tarjoava kokonaisuus, jossa voi leikkiä ja kokea liikunnan riemua täysillä sisätiloissa.

– Actionpark tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden kokea liikunta hauskalla ja innostavalla tavalla. Tärkeätä on perheen ja kaveriporukan yhdessäolo. Täällä voi viettää aikaa lasten ja nuorten kanssa ja avata heille liikunnan tuomaa riemua, kannustaa toimitusjohtaja Sakari Pasanen Tykkimäen vapaa-aikakeskuksesta.

– Täällä voi kokeilla eri liikuntalajeja ja haastaa kaverit kisaan: testata omaa tarkkuutta ja nopeutta nopeustutkien ja interaktiivisen seinän avulla. Voi harrastaa parkouria, kokeilla taitoja jääkiekossa, koriksessa, jalkapallossa, salibandyssa, pesiksessa ja vaikka golfissa. Nuorisolle on tarjolla extreme-lajeja – scoottausta eli temppupotkulautailua pääsee harrastamaan omalla haastavalla radalla, volttimontussa voi harjoitella hyppyjä turvallisesti, jne. Pienimmille on oma turvallinen leikkialueensa pallomerineen sekä touhu- ja kiipeilypaikkoineen. Polkuautojen avulla pääsee tutustumaan liikennesääntöihinkin.

– Jos liikuntaharrastuksen saa juurrutettua lapsiin jo nuorena, se kantaa usein läpi elämän. Monet vanhemmat ovat huolissaan lastensa suhtautumisesta liikkumiseen. Mekin olemme. Actionpark on loistava tapa näyttää liikunnan hauskat puolet ja nauttia siitä yhdessä. Tervetuloa kokeilemaan ja viettämään todellista laatuaikaa!

Tykkimäki Actionpark

Liikunta on nyt hauskanpitoa!

Yhdessä on hauskempaa temmeltää! Actionpark tarjoaa liikunnallista menoa ja upeita elämyksiä koko perheelle. Tekemistä on reilusti myös aikuisille.

  • Haasta perheenjäsenet tai kaveriporukka villiin kisaan, tarjolla on mm. korista, salibandyä ja golfia sekä jääkiekkolämäri- ja pesislyöntipaikat.
  • Parhaita futispotkuja pääsee testaamaan interaktiivisella palloiluseinällä.
  • Trampoliini – Parkour -alueella kehittyy kunto ja kehonhallinta.
  • Pehmeään volttimonttuun on turvallista kokeilla vaativiakin voltteja.
  • Trampoliinitasanne lennättää huimiin hyppyihin.
  • Vauhdikas volttikone pistää taatusti pään pyörälle.
  • Pienemmille löytyy omat touhupaikkansa. 2-8-vuotiaille on turvallinen leikkialue Väärinpäintalon alueella, josta löytyy mm. pallomeri, liukumäkiä ja kiipeilypaikkoja. Alle 10-vuotiaat voivat välillä viilettää polkuautoradalla.
  • Vietä ikimuistoiset synttärit

Valmistaudu liikkumaan ja pitämään hauskaa!

26.2.2016, julkaisuvapaa heti

Tykkimäki avaa sisäaktiviteettipuiston Kouvolan Prismakeskukseen

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy avaa huvipuiston 30-vuotisjuhliensa merkeissä sisäaktiviteettipuiston Kouvolan Prismakeskukseen kesän jälkeen. Suunnitelmissa siintää vastaavanlaisten toteutus myös Kotkaan ja Lappeenrantaan.

Kyseessä on koko perheen monipuolisia liikunta- ja seikkailuaktiviteettejä tarjoava kokonaisuus, jonka pinta-ala Kouvolassa tulee olemaan n. 2 000 m2. Suomeen on lähivuosina perustettu useita vastaavanlaisia puistoja ja ne ovat kasvattaneet suosiotaan. Tykkimäki on pitkään miettinyt mahdollisuuksia järkevään ympärivuotiseen liiketoimintaan ja tällä investoinnilla nimenomaan tavoitellaan sitä. Lisäksi, vaikkapa viime kesää ajatellen, tällaisella sisäpaikalla olisimme pelastaneet monta huvittelupäivää, kun sekä huvi- että vesipuisto kärsivät sateisina päivinä kävijäkadosta, sanoo toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Tykkimäki avasi huvipuiston yhteydessä olevaan tanssipaviljonkiin Mukkelis Makkelis -touhupaviljongin vuonna 2010. Se osoittautui hyvin suosituksi ja kysyntää olisi ollut myös talviaikaan. Entinen tanssipaviljonki on kuitenkin rakennettu alun perin hyvin kevyesti, vain kesäaukioloa varten eikä sen saneeraus talvikäyttöön ollut taloudellisesti järkevää. Vuodesta 2010 on kuitenkin enemmän ja vähemmän ollut ympärivuotinen liikunta- ja seikkailupaikka mielessä ja nyt se viimein toteutetaan, sanoo Pasanen.

Prismakeskus on oiva paikka puiston sijainnille keskeisen sijaintinsa vuoksi. Perusinfra parkkipaikkoineen on kunnossa. Prismakeskus on perheiden suosiossa ostoskeskuksena jo muutenkin ja siten vierailu puistossa onnistuu kätevästi kun se sijaitsee luontaisten asiakasvirtojen vieressä. Investoinnin arvo on n. 800 000 euroa.

Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa 1986 ja puistoissa (huvipuisto ja Aquapark) vierailee vuosittain n. 200 000 kävijää. Tulevana kesänä Tykkimäellä juhlitaan 30-v. synttäreitä.

Lisätietoja:

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, toimitusjohtaja Sakari Pasanen, p. 0400 482 589,
sakari.pasanen@tykkimaki.fi

Kuvamateriaalia: https://www.tykkimaki.fi/sijainti-ja-yhteydet/media/action-park