Kesätöiden tehtäväkuvaukset

Hakuohjeet

Laitekuljettaja

Laitekuljettajan työtehtäviin kuuluu huvipuistolaitteiden käyttäminen ja asiakkaiden turvallisuudesta ja viihtyvyydestä huolehtiminen. Huomioit erilaiset asiakkaat ja osaat palvella asiakkaita aina tilanteen vaatimalla tavalla. Laitekuljettajat ovat huvipuiston suurin osasto jossa työskentelee kesän aikana noin 70 henkilöä. Laitteet jaetaan laiteryhmiin, joissa työskennellään koko kesäkausi. Laitteilla työskennellessä turvallisuus ja annettujen ohjeiden mukaan työskentely on ensi arvoisen tärkeää. Tarvittaessa laitetyöntekijä reagoi nopeasti mahdollisiin yllättäviin tai poikkeaviin tilanteisiin ja kutsuu apua paikalle. Työ on pääosin ulkotyötä.

Pelienhoitaja ja matkamuistotyöntekijä

Pelienhoitajalta odotamme esiintymiskykyä ja -halua sekä rohkeutta houkutella asiakkaita pelaamaan.

Työntekijöiden määrä vaihtelee peleittäin, enimmäkseen työskennellään yksin.

Kesäsesongin aikana pelityöntekijä on lippukassojen apuna ”heittokassassa” jonka työtehtäviin kuuluu asiakkaiden ennakkoon tehtyjen nettitilausten hoitaminen.

Pelimyyjät työskentelevät myös matkamuistomyymälä Kusti-shopissa.

Lippukassa

Lippukassat ovat asiakkaiden ensimmäinen kontakti Tykkimäen huvipuistosta sekä Aquaparkissa, joten sinun asiakaspalvelullasi on tärkeä merkitys asiakkaan positiiviseen ensivaikutukseen. Lippukassoja työskentelee huvipuistossa sekä Aquaparkissa.

Työtehtävänä on löytää asiakkaalle oikeat tuotteet ranneke valikoimasta. Lisäksi työntekijät opastavat ja neuvovat asiakkaita erilaisista huvipuisto palveluista. Toivomme lippukassatyöntekijöiltä joustavuutta, tarkkaavaisuutta ja vastuullisuutta. Katsomme työntekijän eduksi aikaisemman kokemuksen rahankäsittelystä.

Lippukassat pääsevät työssään myös hyödyntämään kielitaitoaan. Venäjän kieli katsotaan hakijalle eduksi.

Tarjoamme lippukassoilla myös osa-aikaista työtä, pienemmillä tuntimäärillä.

Kusti- ja Kerttu-maskotti

Kusti- ja Kerttu-maskotit ovat huvipuiston ”liikkuvia infoja”. Olet asiakaspalveluhenkinen, esiintymisvalmis ja lapsiystävällinen. Maksimipituus tehtävään on 165 cm. Esiintymiskokemus luetaan eduksi. Työ sisältää alueen kiertämistä, asiakkaiden kanssa kuvattavana olemista sekä asiakkaiden opastamista. Olet valmis menemään välillä laitteisiin lasten seuraksi.

Siistijä

Siistijän tehtäviin kuuluu huolehtia huvipuiston alueen ja yleisten tilojen siisteydestä huvipuiston aukioloaikoina. Siistijän työ on fyysistä ulkotyötä ja paljon kävelyä sisältävää. Siistijät ovat asiakaspalvelijoita, joilta edellytetään hyvää tilannetajua, alueen tuntemusta, reippautta ja oma-aloitteisuutta. Työ sisältää paljon itsenäistä työskentelyä. Päivän aikana siistijä on vastuussa oman alueensa siisteydestä. Omasta alueestaan siistijä huolehtii kiertäen aluetta aktiivisesti keräämällä roskia ja varmistamalla WC-tilojen siisteyden. Aiempi kokemus siivoustyöstä ei ole välttämätöntä.

Järjestyksenvalvoja

Järjestyksenvalvojat työskentelevät asiakaspalvelijoina sekä huvipuistossa että Aquaparkissa. Sinulla täytyy olla voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti siinä vaiheessa kun työsuhde alkaa. voit hakea työtä vaikka sinulla ei vielä hakuvaiheessa ole ko. kortteja. Työ on ukotyötä.

Järjestyksenvalvojat hoitavat löytötavarapistettä sekä ensiapupistettä. EA-taidot tai terveydenalan koulutus luetaan hakijalle eduksi. Odotamme järjestyksenvalvojalta:

  • tilannetajua ja palveluasenne kohdallaan, esim. lapset asiakkaana verrattuna aikuisiin
  • luotettavuutta ja helposti lähestyttävyyttä, ’’ liikkuvat infopisteet’’
  • hyvää alueen tuntemusta esim. parkkipaikat, konsertti-illat ja päivä-esiintyjät
  • reippautta, oma-aloitteisuutta (esim. lippukassojen jonojen ohjaus)

Allasvalvoja

Työskentely allasvalvojana ei edellytä erillistä uimavalvojan tai rantavalvojan koulutusta, mutta katsotaan kuitenkin eduksi. Allasvalvojan työnkuvaan kuuluu allasalueiden valvominen sekä vesiliukumäen tornissa työskentely ”lähettäjänä” sekä Aquaparkin alueen siistiminen. Aquaparkin allasvalvojilta odotamme hyvää tilanne tajua, oma-aloitteisuutta ja reippautta. Työ on ulkotyötä.

Yövalvoja

Yövalvojat työskentelevät huvipuistossa sekä aquaparkin ja Camping alueella. Työ sisältää alueen valvomista sekä siistimistä.  Työaika on pääsääntöisesti huvipuistossa klo 20.30 – 06.00 ja aquaparkin/Campingin alueella klo 23.00- 7.00. Yövalvojat työskentelevät yksin, joten työssä vaaditaan reippautta, oma-aloitteisuutta ja tilanne tajua. Työ on ulkotyötä.

 

Ravintola- ja kioskipuolen työnkuvat

Ravintola- ja kioskipuolelle haetaan reippaita ja iloisia asiakaspalvelijoita. Ajoittain työpäivät voivat olla kiireisiä, joten perusominaisuuksiisi olisi hyvä kuulua paineensietokykyä ja joustavuutta. Olet ripeä ja aikaansaava, tartut tuumasta toimeen. Elintarvikehygienia ja huolellisuus rahankäsittelyssä vaativat rauhallisuutta ja tarkkuutta kiireen keskellä.

Kioskit ja pikaruokapisteet

Huvipuiston kioskeille ja pikaruokapisteille haetaan n. 40 kesätyöntekijää. Tyopisteet jakautuvat 7 eri kioskille ja 3 pikaruokapisteeseen. Monipuolisiin työtehtäviin kuuluvat kaikki työpisteissä esiintyvät työt asiakaspalvelusta tuotteiden valmistukseen ja puhtaanapitoon. Poikkeuksena muista huvipuiston kesätyöpaikoista, ravintola- ja kioskipuolen paikkoja voit hakea, vaikka et olisi vielä 18-vuotias. Mikäli olet alle 18-vuotias, voit hakea avoimella hakemuksella suoraan aino.simola@tykkimaki.fi. Kaikki 2001 tai aiemmin syntyneet hakevat normaalisti hakulomakkeen kautta.

Ravintola Loiske

Ravintola Loiskeeseen haetaan ravintolatyöntekijöitä ja kokkeja kassatyöskentelyyn ja keittiön työtehtäviin. Työnkuva pitää sisällään asiakaspalvelun lisäksi aamiaisen, buffet pöydän sekä ala carte ja pikaruoka-annosten valmistamista. Ravintola Loiske sijaitsee Aquaparkin yhteydessä.

Pikaruoka Kymppi

Huvipuiston pikaruokapisteisiin haetaan työntekijää, jolle pikaruokaravintolassa työskentely on jo tuttua. Kymppinä toimit pikaruokapisteiden luottopakkina, osana toimipisteesi myyntitiimiä. Vastaat päivän aikana työpisteen päivittäisistä toiminnoista ja raportoit niistä kioskiesimiehille. Opastus ja ohjeistus kuuluvat päivittäiseen työhösi muiden toimipisteen töiden lisäksi. Aikaisempi työkokemus katsotaan eduksi.

Ravintola- ja kioskipuolen työntekijöiltä vaaditaan:

  • Hygieniapassi
  • Salmonellatodistus

Katsotaan eduksi:

  • Alan koulutus
  • Alan työkokemus
  • Anniskelupassi