Tykkimäki Kusti ja Kerttu
Tykkimäki Kusti ja Kerttu

Kouvolan matkakohteet

Tykkimäen palveluiden lisäksi Kouvolan seudulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Huvipuistoretkeen voit siis helposti yhdistää erilaisia seikkailuja ja kulttuurikokemuksia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vierailu maailmanperintökohteessa tai kansallispuistossa?

Kaikista Kouvolan seudun muista matkakohteista saat lisätietoja VisitKouvolalta.

VisitKouvola
p. 020 615 5295
matkailu@kinno.fi
Nettisivut

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto tarjoaa komeat puitteet retkeilyyn. Kansallispuiston eri reiteillä voit piipahtaa päivän tai vaikka koko viikonlopun mittaiselle patikkaretkelle. Kansallispuiston jyhlät postikorttimaiset tekevät varmasti vaikutuksen, samoin eri nähtävyydet, kuten Lapinsalmen silta.

p. 0206 39 4020
matkailu@kinno.fi
Nettisivut

Verlan tehdasmuseo

Unescon maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys Suomessa. Idyllinen ruukkikylä ja nykyisin museona toimiva vanha pahvitehdas kertovat harvinaisella tavalla maamme metsäteollisuuden varhaisvaiheista. Verlan Marian tarinassa riittää jälkipolvillekin ihmettelemistä.

p. 0204 152 170
museum.verla@upm.com
Nettisivut

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on ainutlaatuinen vuonna 1902 perustettu puu- ja koristekasvipuisto valtatie 6 varrella Elimäellä. Puistossa kasvaa 120 ha:n alueella lähes 100 havupuulajia, 150 lehtipuulajia sekä lukuisia pensas-, köynnös- ja perennalajeja. Mustila on tunnettu erityisesti alppiruusuistaan, jotka kukkivat kesäkuussa.

p. 05 377 6678
arboretum@mustila.fi
Nettisivut

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Ankkapurhan kulttuuripuiston alueella voit nautiskella herkkuja vanhassa Makasiinikahvilassa, pitää hauskaa erilaisissa tapahtumissa tai ihastella Kymijoen kauniita maisemia. Kulttuuripuiston alueella toimii myös Anjalan Nuorisokeskus, joka on erittäin suosittu luokkaretkikohde.

p. 040 540 0049
info@ankkapurha.fi
Nettisivut