Tykkimäki Kusti ja Kerttu
Tykkimäki Kusti ja Kerttu

Kustin retket

Kouvolan seudulla tapaat myös Kustin kumppanit, yritykset, jotka tarjoavat matkailupalveluja yhdessä Tykkimäen kanssa. Huvipuistoretkeen voit yhdistää monenlaisia seikkailuja. Lähde melomaan, ratsastamaan tai poikkea taidenäyttelyyn.

Kaunisnurmen museokortteli

Entisajan tunnelmaa – nykyajan käsityötaitoa

Museokorttelista löydät pikku puoteja, verstaita, kahvilan ja taiteilijataloja sekä museoita. Kaikki ydinkeskustan tuntumassa, kävelymatkan päässä asemalta ja keskustan hotelleista. Tervetuloa tuliaisostoksille, nauttimaan hyvästä kahvista ja kotileivonnaisista!

Lisätiedot:

Kahvila ja lahjapuoti Onnenkukko
Varuskuntakatu 6, 45100 Kouvola
p. 05 375 0202
posti(ät)onnenkukko.fi

Lisätietoja museoista myös:

Kouvolan matkailutoimisto
p. 05 8296 558
matkailu(ät)kouvola.fi
www.kouvola.fi

Verlan tehdasmuseo

Unescon maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys Suomessa. Idyllinen ruukkikylä ja nykyisin museona toimiva vanha pahvitehdas kertovat harvinaisella tavalla maamme metsäteollisuuden varhaisvaiheista. Verlan Marian tarinassa riittää jälkipolvillekin ihmettelemistä.

Lisätietoja:

p. 0204 152 170

Maretarium

Kustin ja Kertun kaveri Hanna Hauki asuu Maretariumissa Kotkassa. Maretarium on ainutlaatuinen kotimaisten kalojen ja rapujen akvaario 55 km:n päässä Tykkimäestä.
Maretariumissa pääset tutustumaan yli 50 suomalaiseen kalalajiin silmästä silmään. Kaloja ja rapuja voi tulla ihmettelemään ympäri vuoden, esimerkiksi talvella voi seurata mateen kutua ja keväällä taas ihmetellä ahvenen mätiharsoja! Kaloja ruokitaan päivittäin klo 13, ja joskus voi törmätä sukeltajaankin, jonka tehtävänä on ruokkia jättimäisen 500 000-litraisen Itämeri-altaan lohia, taimenia, lahnoja, suutareita ja ankeriaita. Entä mitäköhän hauki syö…

Katso lisätiedot Maretariumin omilta sivuilta:
www.maretarium.fi
info(ät)maretarium.fi

Kustin melontaretki

Kesäinen melontaretki aloittelijoille ja harrastajille Valkealan upeassa luonnossa. Voit valita puoli- tai kokopäiväretken, jokimelonnan helpolla koskireitillä tai retken järvimaisemissa.

Matkan varrella juodaan pakki- tai nokipannukahvit vehnäsen kera tai ruokaillaan Loimutuvalla. Retkeen kuuluu melontaopastus, kanootit turvavarustein, oppaan palvelut ja kuljetukset. Melontaretken järjestää Vääntäjän tila.

Lisätiedot:

Sovi ja Matti Vääntäjä
Vääntäjäntie 257 46400 Kaipiainen
p. 05 333 727, 0400 525 062
vaantajantila(ät)pp.inet.fi
www.vaantajantila.com

Moision taide- ja pitokartano

Moision 1820-luvun kartanossa, 6-tien varrella, vietät rauhallisen levähdyshetken. Lapset voivat leikkiä vanhassa pihapiirissä tai lähteä vanhempien kanssa tutustumaan kartanoon ja sen taidenäyttelyyn. Kahvila tarjoaa herkkuja sekä lapsille että aikuisille. Ryhmille ohjelmia, joihin kuuluu kertomuksia kartanon elämästä ja historiasta, sekä edullinen ruokailu ravintolassa.

Lisätiedot:

Lisätietoja kartanosta, kesän näyttelyistä ja ruoka- ja pitopalveluista:
Moision taide- ja pitokartano
p. 05 377 6332
moision.kartano(ät)elimaki.inet.fi
www.moisionkartano.com

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on ainutlaatuinen vuonna 1902 perustettu puu- ja koristekasvipuisto valtatie 6 varrella Elimäellä. Puistossa kasvaa 120 ha:n alueella lähes 100 havupuulajia, 150 lehtipuulajia sekä lukuisia pensas-, köynnös- ja perennalajeja. Mustila on tunnettu erityisesti alppiruusuistaan, jotka kukkivat kesäkuussa.

Lisätiedot:

Lisätietoja Arboretumista ja opastetuista kierroksista:
p. 05 377 6678
arboretum(ät)mustila.com
www.mustila.com

Nuorisokeskus Anjala ja Anjalan maa- ja metsätalousoppilaitos

Suuri seikkailu odottaa Nuorisokeskus Anjalassa, luonnonkauniilla historiallisella Anjalan kartanomuseon alueella.

Tutustu eläimiin, luontoon, maatalouteen, kalastukseen, kulttuuriin ja historiaan sekä kädentaitoihin ainutlaatuisella tavalla. Kauttamme voit myös varata ohjelmapalvelut ja retket lähialueille. Alueella toimii myös Kouvolan seudun ammatillisen oppimiskeskuksen Anjalan toimipiste. Anjalan toimipiste antaa ajanmukaista koulutusta maa- ja metsätaloudessa sekä maaseudun yritystoiminnassa ja sen tavoitteena on maaseutuammattien monipuolistaminen ja jatkojalostuksen sekä yritystoiminnan kehittäminen.

Lisätiedot:

Nuorisokeskus Anjala
p. 020 615 8103
nuorisokeskusanjala(ät)kouvola.fi
www.suomennuorisokeskukset.fi
www.nuorisokeskusanjala.fi